Spalam bine vinetele si le taiem codita. Scobim miezul cu ajutorul unui cutit sau cu o lingura.
Barcutele de venite le punem in apa clocotita si le lasam la fiert timp de 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga de apa.
Pregatim umplutura:
- miezul de vinete il dam prin masina de tocat carne apoi il prajim in wok catvea minute in 2 linguri de ulei de masline
- pulpa de porc o tocam impreuna cu morcovii, ceapa si usturoiul si apoi o calim timp de 5 minute
- orezul il fierbem in apa cu putina sare, insa nu trebuie sa fie fiert foarte tare
Amestecam apoi aceste trei compozitii si adaugam sarea, piperul si busuiocul taiat marunt.
Umplem jumatatile de vinete cu compozitia rezultata si le asezam intr-o tava unsa cu putin ulei.
Taiem rosiile felii si asezam cate 2-3 felii peste fiecare jumatate de vanata umpluta.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 grade timp de aprox 30-35 minute.
Scoatem din cuptor si asezam deasupra felii de cascaval ( optional, eu personal mananc fara :) )
Mai lasam 3-4 minute cat sa se topeasca cascavalul, apoi scoatem din cuptor si servim cald.
Sa aveti pofta!
Se poate servi cu smantana. De fapt chiar recomand cu smantana pt ca este foarte gustoasa asa.