Vinete pentru iarna (reteta Motan)

de MotanLaOale in Conserve, 1 Sep 2013 | 16131 vizualizari

 

Nu se poate sa nu pun pentru iarna vinete coapte pentru salata.

 

INGREDIENTE

  • 8 vinete (5 kg)
  • cutii alimentare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete pentru iarna (reteta Motan):

Vinetele se coc pe aragaz la foc deschis pana devin moi peste tot.

Mie mi se par mai bune asa decat la cuptor, cele mai bune sunt coapte pe gratar cu carbuni dar de unde.

Se curata de coaja arsa si de cotoare cat sunt calde si se lasa la scurs 2-3 ore.

Se pun in cutii alimentare (ale mele au 750 ml) cam 850-900g.

Se pun capacele la cutii si se pun in congelator.

Iarna se dezgheata in sita,sa se scurga, si se face salata.

TIPS-URI

1

Vinetele se aleg coapte dar fara samburi, pe cat posibil.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete pentru iarna (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
SALATA DE VINETE LA BORCAN