Marinata de peste cu lamaie si usturoi

de Sidy in Conserve, 13 Sep 2010 | 14414 vizualizari

 

Daca tot e vremea asigurarii camarii de iarna cu bunatati, atunci haideti la drum cu aceasta marinata...Mai ales daca aveti....pescari in familie !

 

INGREDIENTE

  • 2 kg peste
  • 2-3 lamai
  • 500 ml ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • piper boabe
  • foi dafin
  • sare
  • borcane cu filet
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste cu lamaie si usturoi:

Pestele curatat(fara cap si coada) se taie felii de doua degete grosime. In vasul in care vrem sa-l fierbem, punem un strat de felii de peste, apoi lamaie decojita taiata rondele, alt rand de peste iar lamaie si deasupra sa fie peste.

Adaugam sare, usturoi taiat , foi dafin si piper boabe. Cu uleiul trebuie sa ajungem la nivelul de sus al pestelui. Marinata se fierbe la foc mic , 5-6 ore, acoperit , pina cand carnea se desprinde usor de pe oase.

Marinata rezultata o introducem in borcane pe care le infiletam strans. Borcanele cu marinata se pun la dunst 30 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba. Dupa aceasta punem borcanele in pat cald , acoperite bine cu o patura , pina a doua zi cand s-au racit si se pot pune in camara pentru iarna.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste cu lamaie si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

ionix 1

14.09.2010, 08:51

ok zilele astea o execut revin cu impresii sotul mi-a dat ok-ul, adica-i place

nadina73 1

14.09.2010, 12:56

imi place ideiasuper

laura 1

21.09.2010, 17:55

ohhh, Sidy! cautam alte retete, dar am vazut-o pe asta si m-am hotarat sa fac si eu! faci numai bunatati!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Masline negre conservate in saramura si ulei de masline