Acest dovleac isi are originea din Australia. Am primit cateva seminte de la sora soacrei mele, ea caltoreste in fiecare an in Australia. Tare incantata am fost de aceste seminte , eram nerbdatoare sa le pun in pamant si sa vad daca vor rodi si se vor adapta la clima noastra. Surpriza a fost mare ca s-au facut, SLAVA DOMNULUI... dar s-au extins si mi-au omorat castravetii :P si au acoperit si cartofii, in fine ....Au crescut mari si erau numai o floare , o parte din ei au ajuns la maturitate. In luna septembrie inca mai aveau flori pe ici colo, nefiind suficienta caldura o parte din ei au ramas mici, neajungand la maturitate, deci nu erau buni de consum. Pe cei maturi i-am depozitat in beci si acum le-a venit randul sa fac ceva bun din ei. M-am hotarat sa facun chec aromat dar ce sa fac cu restul... mi-a ramas destul de mult, la chec am folosit o cantitate mica. M-am gandit sa-l congelez, asa ca de aici s-a nascut reteta de ,, Piure de dovleac copt, congelat.'' Imi place culoarea , aroma si parfumul lui.
Sper sa va fie de folos!
Dovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se taie in bucati potrivite.
Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la cuptorul incins la 200 grade C.
Dupa ce s-a copt ( inmuiat pulpa) se scoate, se lasa sa se racoreasca si tot cu ajutorul lingurei scoatem pulpa si o blenduim.
Piureul racorit se pune in pungi si se da la congelator. De preferat ar fi de pus in pungi de 100gr, eu am pus in pungi de200gr din astea am avut in casa si nu mai avem chef sa ies la cumpartaturi. In cazul meu va trebui sa folosec tot piureul adica 200gr.
1
ideal ar fi sa depozitati in pungi de 100 gr ( daca decongelati o punga trebuie fososit tot piureul)