Cea mai gustoasă și simplă rețetă de primăvară este cea de cartofi noi cu usturoi. Este o mâncare tare savuroasă și potrivită și pentru zilele de post.
Pentru a pregăti acești Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon, ai nevoie de doar câteva ingrediente: cartofi, usturoi verde, mărar proaspăt.
Cum se prepara acesti Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon:
Spală bine cartofii în coajă, apoi taie-i cuburi potrivite.
Încinge puțin ulei într-o tigaie mai înaltă. Pune cartofii în tigaie, condimentează-i cu puțină sare și lasă-i până se rumenesc ușor. Adaugă treptat puțină apă peste ei , acoperă tigaia cu un capac și lasă-i să se gătească înăbușit.
Între timp, curăță și toacă mărunt usturoiul verde. Pune-l într-un mojar și adaugă puțină sare, apoi pisează-l până se face pastă. Adaugă 1 lg de ulei și amestecă-l până devine cremos. Adaugă puțină apă și diluează mujdeiul.
Toarnă mujdeiul peste cartofi, amestecă ușor, apoi acoperă din nou cu capac și mai lasă la gătit timp de 1-2 minute, până scade puțin zeama.
Presară mărar proaspăt tocat mărunt și oprește focul.
Savurează cartofii cu mare poftă, sunt o bunătate!
Încearcă și rețeta de Cartofi noi în sos de roșii, foarte gustoși sau rețeta de Cartofi la cuptor, simpli și buni.
Iti recomandam si reteta de Cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura grozava.