Vegeta naturala

de Sylvia in Muraturi, 11 Feb 2010 | 10527 vizualizari

 

Am avut in gand asta de multa vreme dar nu gasisem reteta potrivita. Gatesc mereu cu legume proaspete si ierburi aromate diversificate si inlocuiesc cat pot adausurile de legume artificiale gen Knorr sau Vegeta dar simteam lipsa lor la unele sosuri sau ciorbe. Trebuie sa ii multumesc Oanei ca ea mi-a arata ceva link-uri cu preparate de genul asta, din pacate nu am reusit sa fac inca si in forma deshidratata, cred ca trebuie ceva aparat special pentru deshidratat alimentele ca la cuptor s-au intarit prea tare.

 

INGREDIENTE

  • un ardei rosu mare,
  • un morcov,
  • 3 cepe mici,
  • o bucata de radacina de pastranac
  • o bucata de radacina de patrunjel
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vegeta naturala:

 Am mixat bine cu minirobotul meu  toate legumele si le-am amestecat intr-un vas mai mare cu sare( aproximativ 3 linguri )  si 2 linguri de ierburi aromate uscate.

  Mi-au iesit trei borcanele mici ca si cel din imagine pe care le voi pastra la frigider ca sa fiu sigura ca se conserva bine. Au un gust deosebit si dau la sosuri aroma de care aveam eu nevoie , care nu se simte intotdeauna doar de la legumele proaspete fierte.  Sarea si faptul ca aromele se amesteca intre ele au un efect nemaipomenit, recomnad cu caldura reteta. Am incercat sa fac si o varianta cu legume uscate si facute pudra dar nu am reusit sa le maruntesc cum trebuie dupa ce le-am uscat in cuptor ca s-au intarit prea tare. Daca gasesc si alte variante o sa postez reteta deocamdata aveti vegeta mea naturala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vegeta naturala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Adinuta 1

12.03.2010, 15:49

Sylvia, foarte buna reteta! felicitari pentru aparatul de deshidratat, am si eu in plan, chiar am cautat si in polonia sunt de tot felul, aici sunt foarte apreciate ciupercile uscate, care se fac in aparatul de deshidratat. Cred ca la cuptor nu merg uscate legumele, pentru ca oricat ar fi de mic focul, se coc. O idee ar fi pe calorifer. Dar daca ai gasit un aparat de des accesibil ca pret, o sa il folosesti si la alte retete, mai ales in zilele de post! Vei vedea ca e foarte util

nadina73 1

17.03.2010, 21:43

am incercat reteta e grozava

cory 1

09.09.2010, 15:15

eu de ce nu gasesc aici in italia patrunjel radacina???

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Muratura picanta cu morcovi