Varza a la Cluj

de ionela2682 in Mancaruri cu carne, 29 Apr 2010 | 12913 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc,
  • 2 linguri unturã,
  • o ceapã,
  • 150 g orez,  
  • 1 ceascã mare de smîntînã,
  • 1 kg varzã muratã,(sau amestec de murata si proaspata)
  •  sare.
  • 4 oua
  • 1 ceasca orez
  • 2-3 lg bulion
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

 Carnea, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt, se înãbuºe într-o lingurã de unturã pînã se înmoaie la sfarsit adaugam 2 oua,amestecam, si lasam deoparte. Varza tocata cat mai fin se cãleºte, in putina untura adãugînd cîte puþinã apã ( cam 2 cani) cu bulion iar la final  orezul spalat dinainte si se tine pana se umfla acesta .
Într-o tava, unsa foarte bine cu unturã  si presarata cu pesmet, se aºeazã un rînd de varzã, altul de carne, continuînd astfel pînã cînd se terminã cu varza,deasupra se toarna smantana amestecata cu 2 oua. Se dã la cuptor  20-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

ionela2682 1

01.05.2010, 17:50

sarmale sparte! uite cum invatam denumiri!

ionela2682 1

01.05.2010, 17:51

izulica daca -ti plac sarmalele sigur iti va palcea si aceasta varza a la cluj , sau sarmalele puturosului!

nana 1

03.05.2010, 23:35

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

ieri la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

ieri la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

ieri la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti fierti in suc de rosii.