Un alt fel de Pasca

de ancutaCH in Prajituri, 20 Apr 2012 | 4983 vizualizari

 

Aceasta este reteta preferata a prietenei mele (Mirela) si cu care am facut ”furori” anul acesta de Pasti si asta pentru ca are un gust minunat, foarte racoros. Eu o aseman cu o prajitura Cheese cake dar mult mai aromata si gustoasa.
Este o reteta in care nu ai nevoie de aluat de cozonac, asa ca daca nu ai chef sa faci cozonac poti sa te delectezi doar cu pasca. In plus se face foarte usor - ai nevoie doar de mixer, si fiind chiar aspectoasa cred ca se poate servi la orice eveniment.
Sper sa va placa !

 

INGREDIENTE

  • Pentru compozitia 1 (aluat de cacao ”turnat”):
  • 3 oua 200g zahar
  • 200g faina
  • 200ml lapte
  • 100g unt
  • 4 linguri de cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 1 coaja de lamaie rasa /esenta de lamaie
  • mai multe stafide hidratate in apa cu rom
  • Pentru compozitia 2 ( umplutura de branzica):
  • 500g branza dulce
  • 100g unt
  • 5 oua
  • 150g smantana
  • 5 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de faina
  • 3 linguri de gris
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • stafide hidratate in apa cu rom.
  • Pentru uns Pasca:
  • 1 ou
  • 1 lingurita de miere
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Un alt fel de Pasca:

Compozitia 1 ”aluat”:

Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand s-a topit zaharul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Laptele se adauga treptat alternand cu faina cernuta. Se adauga si cacaua si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma cu 1 lingura de zahar. Inainte de a turna aluatul in tava se presara in compozitie stafide dupa preferinta. Se toarna aluatul in forma unsa sau acoperita cu hartie de copt.

Compozitia 2 ”umplutura”:

Se freaca untul cu zaharul vanilat si cu ouale. Se adauga branza, smantana, esentele, faina si grisul si se amesteca foarte bine ca o crema. Daca este prea apoasa se mai pot adauga 1-2 linguri de faina/ gris. Se adauga stafidele si se toarna usor peste compozitia ”aluat” din tava. Se unge deasupra cu oul batut cu miere si se baga la cuptorul incins .

Se coace la foc moderat (150-180 C) aproximativ 1h 30min .

Se lasa la racit in tava.

Se decoreaza dupa preferinte si imaginatie- eu am pudrat-o cu zahar pudra si am ornat-o cu bomboane in forma de ousoare colorate .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Un alt fel de Pasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Raluca57 1

21.04.2012, 10:35

o prepar in tava cu diametrul 24cm sau una mai mare?
multumesc, Raluca

adry88 1

21.04.2012, 16:20

foarte reusita

ancutaCH 1

22.04.2012, 08:52

Raluca57, tava care am folosit-o (apare si in poza) are 24cm si e foarte inalta...deci daca tava ta nu e prea inalta s-ar putea sa fie prea multa compozitie, dar poti folosi de aproximativ 26cm sau sa reduci cantitatile in caz ca ai tava prea mica...Succes mult! Ancuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat