Aceasta este reteta preferata a prietenei mele (Mirela) si cu care am facut ”furori” anul acesta de Pasti si asta pentru ca are un gust minunat, foarte racoros. Eu o aseman cu o prajitura Cheese cake dar mult mai aromata si gustoasa.
Este o reteta in care nu ai nevoie de aluat de cozonac, asa ca daca nu ai chef sa faci cozonac poti sa te delectezi doar cu pasca. In plus se face foarte usor - ai nevoie doar de mixer, si fiind chiar aspectoasa cred ca se poate servi la orice eveniment.
Sper sa va placa !
Compozitia 1 ”aluat”:
Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile cand s-a topit zaharul. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Laptele se adauga treptat alternand cu faina cernuta. Se adauga si cacaua si mirodeniile. La final se adauga albusurile batute spuma cu 1 lingura de zahar. Inainte de a turna aluatul in tava se presara in compozitie stafide dupa preferinta. Se toarna aluatul in forma unsa sau acoperita cu hartie de copt.
Compozitia 2 ”umplutura”:
Se freaca untul cu zaharul vanilat si cu ouale. Se adauga branza, smantana, esentele, faina si grisul si se amesteca foarte bine ca o crema. Daca este prea apoasa se mai pot adauga 1-2 linguri de faina/ gris. Se adauga stafidele si se toarna usor peste compozitia ”aluat” din tava. Se unge deasupra cu oul batut cu miere si se baga la cuptorul incins .
Se coace la foc moderat (150-180 C) aproximativ 1h 30min .
Se lasa la racit in tava.
Se decoreaza dupa preferinte si imaginatie- eu am pudrat-o cu zahar pudra si am ornat-o cu bomboane in forma de ousoare colorate .