Dulcineea

de Alexandra Elena in Prajituri, 23 Sep 2012 | 13916 vizualizari

 

O prajitura care nu lipseste de pe masa de sarbatori.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 4 foi:
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 30 g untura/unt/margarina
  • 2 linguri de miere
  • 450 g de faina
  • 1 praf de copt

Crema: 1/2 l lapte

  • 4 linguri gris
  • 200 g margarina(pt prajituri)
  • 200 g zahar pudra
  • zahar vanilat

Gem de caise/ macese

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulcineea:

     Ingredientele pentru foi se pun toate la foc pana se topesc. Faina se adauga ulterior. Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii. Se tin la cuptor, la temperatura medie, aproximativ 8-10 minute, pana cand au o culoare aurie.

     Crema: se fierbe grisul in lapte, se raceste, se adauga margarina frecata cu zaharul. Se amesteca pana devine o compozitie spumoasa.

     Prima foaie se unge cu crema, a doua cu gem, a treia cu crema, iar a patra o pudram cu zahar.

     Se lasa sa se fragezeasca foile(~ o zi), apoi se proportioneaza.

TIPS-URI

1

Grisul cu lapte trebuie sa fie bine racit cand punem margarina, altfel riscam sa taiem crema.

2

Daca aluatul pentru foi este prea tare putem adauga putin lapte caldut.

3

Cu cat sta mai mult cu atat sunt mai fragede foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulcineea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu zmeura si ciocolata de post

de Rocsi 9

ieri la 20:40

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

pe 15.11 la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu mere