Tocanita de vita cu painici

de mikidaniro in Vita, 22 Mar 2012 | 8097 vizualizari

 

'Tocanita de vita cu painici'' nu este o reteta complicata,iar gustul este excelent,mai ales daca va plac mancarurile cu sos.Painicile sunt foarte fragede si merg de minune cu sosul format din ceapa si rosii,carnea frageda si legumele moi. Intr-un cuvant un deliciu!:)

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocanita:
  • 700g carne slaba de vita
  • 500g ceapa alba(cca 5 cepe)
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 2 morcovi potriviti
  • 800 ml supa de vita sau apa
  • 1 cutie rosii cubulete(400g)
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru painici:
  • 300g faina
  • 200ml lapte,lapte batut sau iaurt
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita de sare
  • 70g unt sau margarina
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu painici:

Carnea o spalam,o stergem cu un prosop de hartie si o taiem cubulete de cca 2 cm .Intr-un vas,pe care ulterior il putem pune in cuptor(eu am facut tocanita in tigaie,apoi am rasturnat-o in alt vas) ,punem carnea impreuna cu 2 linguri de ulei si o lasam 10-12 min.pana se rumeneste bine,amestecand din cand in cand. Cand este rumenita adaugam ceapa taiata felii subtiri,zaharul si mai gatim 3-4 min.pana prinde culoare,apoi adaugam morcovii taiati rondele si mai lasam 3-4 min.amestecand din cand in cand.
Adaugam rosiile cubulete,supa sau apa,sarea,piperul si lasam la foc iute pana incepe sa clocoteasca,apoi lasam la foc mic 45-50 de min sau pana este fiarta carnea,amestecand din cand in cand.

Inainte cu 10-15 min de a fi gata carnea,pornim cuptorul,il setam pe 220 de grade(tare) si ne apucam de painici.
Intr-un vas punem faina,praful de copt,bicarbonatul,sarea si untul moale.Amestecam totul pana obtinem o compozitie care sa arate ca firmiturile de paine,apoi adaugam iaurtul,patrunjelul tocat si omogenizam bine pana obtinem un aluat moale.Scoatem aluatul pe suprafata infainata,cu mainile date prin faina,il intindem cu mana pana ajunge la 1,5-2 cm grosime,apoi cu ajutorul unui inel sau pahar decupam painicile si le asezam deasupra tocanitei.

 Punem totul in cuptor pentru 15-20 de min. sau pana se rumenesc frumos deasupra.

 

TIPS-URI

1

Daca nu vreti sa faceti painici puteti face o mamaliga sau o puteti servi simpla.

2

Se serveste imediat sau se poate incalzi in cuptor,acoperita cu folie de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu painici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu cartofi in sos rosu, la cuptor