Pregatim aluatul: framantam faina cu untul, sarea si apa. Lasam sa se odihneasca 10-15 minute la rece (frigider), timp in care pregatim umplutura.
Scurgem si stoarcem ciupercile de zeama, cascavalul il razuim, ceapa si rosiile le feliem fin.
Aluatul odihnit il framantam cu putina faina si-l intindem. Il asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, unsa cu ulei. Pe aluatul tartitei presaram cimbru, apoi punem sosul de rosii, ciupercile, cascavalul, ceapa si in final in mijloc feliutele de rosii. Indoim marginile aluatului (5 cm) spre interior. Ungem marginile turtitei cu un galbenus de ou pe care il abestecam cu 1 lingura de apa rece. Punem turtita in cuptorul incalzit la 200 C si-l lasam la foc mare doare 5 minute, dupa care reducem intensitatea focului. Timp de coacere 30-35 minute.