Turte banatene

de gaby_duceag in Dulciuri, 24 Oct 2011 | 11131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • un vf cutit bicarbonat sodiu (io am pus doua varfuri :)) )
  • 1 lingura ulei
  • 200 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei pt uns
  • ulei pentru prajit (200-250ml)
  • gem,crema de ciocolata,dulceata,unt, smantana - ce doriti dvs.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turte banatene:

Cernem faina-ntr-un vas adanc. Facem o gropita in mijloc in care adaugam laptele caldut amestecat cu bicarbonatul, oul batut cu sarea si o lingura ulei. Framantam timp de 12-15 minute (daca e necesar mai adaugam o lingura de lapte). Acoperim vasul si lasam aluatul 10 min. sa se odihneasca.

Pe blatul infainat intindem cu sucitorul o foaie cu grosimea de 1 cm. Ungem uniform cu o lingura de ulei si impaturim aluatul. Lasam 5 minute dupa care intindem iar o foaie cu grosimea de 5mm. Taiem patrate pe care le punem in uleiul incins bine si le prajim pe ambele parti.

Le servim cu unt,gem,dulceata..etc...

Sursa- Revista Practic in bucatarie

Daca ti-a placut reteta noastra "Turte banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Banuti cu gem - de post