Ce problema am eu cu fursecurile? Ei bine, nu-mi place ca trebuie sa bag mai multe tavi in cuptor, pe rand, dar pentru aceasta reteta (pentru care m-am inspirat de aici) am injumatatit ingredientele, astfel ca au incaput intr-o singura tava (cu toate ca au fost cam inghesuite). Fursecurile mele nu au iesit atat de perfecte cum i-au iesit celei de la care m-am inspirat, dar ma gandesc ca o cauza ar putea fi faptul ca am folosit unt cu mai putina grasime decat era mentionat in reteta. Dar, daca le faceti, sfatul meu este sa lasati spatiu mai mare intre ele pentru ca se topesc un pic dupa ce bagati tava la cuptor. Au iesit 11 fursecuri cu peltea de struguri (voi puteti sa le umpleti cu ce vreti).
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Untul moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat circa 3 minute. Se adauga oul si se omogenizeaza, apoi praful de sare, faina si bicarbonatul de sodiu. La inceput se amesteca incet, dupa care se mixeaza timp de un minut. Se pune aluatul intr-un posh cu varf stelat si se formeaza fursecurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cu peltea de struguri (sau alt gem sau dulceata) si se lipesc cate doua. Se pot pudra cu zahar.