Reteta asta de turta dulce ne-o facea mama cand eram mici...eu am zis sa o mai adaptez si am mai pus fructe sa nu o las simpla si s-a insiropat foarte bine si a iesit ca o tarta dar foarte delicioasa...
1 cana de zahar se pune intr-o craticioara la topit.cand e gata topit se adauga cana de apa.cand se topi de tot zaharul,se stinge focul,se pune si cealalta cana cu zahar si se mesteca pana se topeste apoi se lasa sa se raceasca.
cand e rece se pune peste uleiul,praful de copt stins,esenta de rom si faina si se amesteca pana obtinem un aluat ca de pandispan.
cand e gata compozitia se pune intr-o tava tavetata cu margarina si hartie de copt,se pune compozitia in tava iar peste se pun felii de piersici mai goase si se da la cuptorul incins.
se lasa la cuptor40-50 de min dar se incearca cu scobitoarea(oricum piersicile le lasati putin la scurs inainte sa le puneti in tava dar mai lasa putin sirop in prajitura).\
cand e gata se scoate si se lasa la racit.
cand e inca calduta se face plicul de tort gelee conform instructiunilor doar ca in loc de apa puneti zeama din compot ,si in loc de 2 linguri de zahar doar o lingura.
dupa ce luati de pe foc acest amestec puneti bucatele mici de portocala si turnati peste prajitura uniform.
o dati la rece si o serviti cu multa placere pentru ca iese un desrt insiropat si delicios..
1
e de post dar minunata.
2
se poate servi doar asa prajitura fara fructe doar ca o pudrati cu nuca de cocos.