Mi-a placut intotdeauna gustul de branza dulce cu fructe,asa ca m-am gandit sa combin branza si cu pere;perele zemoase nu mai aveau rabdare,doreau sa fie iar laudate.
Separam albusurile de galbenusuri,adaugam un praf de sare in albusuri si batem pana incepe sa se intareasca;
punem si zaharul in 2-3 reprize.
Frecam galbenusurile cu untul moale si combinam cu bezeaua;
adaugam pe rand faina,praful de copt,cacao,esenta si omogenizam,turnam jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie si dam la cuptor pentru 15min.
In acast timp pregatim crema:amestecam oule cu zaharul,branza dulce si amidonul,coaja de lamaie;
taiem perele cubulete si le incorporam in crema.Daca blatul a prins coaja intindem crema,iar peste crema asezam compozitia de blat ramasa si nivelam;
mai dam la cuptor pentru 30 min.Dupa racire se pudreaza.
1
Am adaugat amidon pentru ca perele erau tare coape si zemoase;se putea sa adaug gris,dar mis-a parut o crema mai fina cu amidon.