Prajitura cu branza dulce si pere

de Teo in Prajituri, 14 Noi 2013 | 5577 vizualizari

 

Mi-a placut intotdeauna gustul de branza dulce cu fructe,asa ca m-am gandit sa combin branza si cu pere;perele zemoase nu mai aveau rabdare,doreau sa fie iar laudate.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5oua
  • 10 lg.de zahar
  • 10lg.faina
  • 1pachet untmoale
  • 1lg.cacao
  • 1praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 400gbranza dulce
  • 2oua
  • 2lgamidon
  • 4lgzahar
  • coaja de lamaie
  • 3pere fara coaja
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce si pere:

Separam albusurile de galbenusuri,adaugam un praf de sare in albusuri si batem pana incepe sa se intareasca;

punem si zaharul in 2-3 reprize.

Frecam galbenusurile cu untul moale si combinam cu bezeaua;

adaugam pe rand faina,praful de copt,cacao,esenta si omogenizam,turnam  jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie si dam la cuptor pentru 15min.

In acast timp pregatim crema:amestecam oule cu zaharul,branza dulce si amidonul,coaja de lamaie;

taiem perele cubulete si le incorporam in crema.Daca blatul a prins coaja intindem crema,iar peste crema asezam compozitia de blat ramasa si nivelam;

mai dam la cuptor pentru 30 min.Dupa racire se pudreaza.

TIPS-URI

1

Am adaugat amidon pentru ca perele erau tare coape si zemoase;se putea sa adaug gris,dar mis-a parut o crema mai fina cu amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta