Prajitura C&C

de CarmenBlue in Prajituri, 10 Feb 2014 | 4053 vizualizari

 

O prajitura foarte buna si foarte rapida. Multumesc Kamy (http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cc-13216.html)!

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahar
  • 75 ml apa
  • 60 g cacao
  • 6 galbenusuri
  • BLAT
  • 6 albusuri
  • 1 lingura de zahar
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de faina
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA
  • 1 pachet de unt
  • esenta de vanilie/migdale (optional)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura C&C:

In primul rand, se fierb 300 de gr de zahar cu apa si cacao pe aburi. Se lasa la racit, sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se lasa deoparte.

Blatul:

Se mixeaza 6 albusuri cu un praf de sare si cu o lingura de zahar. Apoi se adauga 5 linguri din compozitia de mai sus si se incorporeaza bine. Se adauga si se amesteca usor cu o paleta cele 3 linguri de faina cernute impreuna cu praful de copt. Se asterne o tava (20/30) cu hartie de copt si se intinde compozitia. Se coace 20-25 de minute la foc mediu sau pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:

 Pachetul de unt (la temperatura camerei) se mixeaza spuma. Se adauga in unt , lingura cu lingura pentru a nu se taia, restul compozitiei de mai sus. (Se pot adauga cateva picaturi de esenta).

Se intinde crema peste blatul racit. Se lasa la frigider.

Se poate orna cu nuca macinata sau cu orice doriti.

TIPS-URI

1

Desi blatul este subtire, prajitura este foarte satioasa. Si foarte buna crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura C&C" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.02.2014, 21:02

Ce prajiturica buna

CarmenBlue 1

11.02.2014, 07:48

multumesc pentru aprecieri, dragii mei prieteni

_Alina_ 1

11.02.2014, 12:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri