Ștrudel cu mere și nuci

de Pur_si_simplu_papa_bun in Prajituri, 30 Ian 2012 | 8858 vizualizari

 

Aveam în congelator o foaie de aluat de foietaj care își aștepta cuminte destinația. Astfel că, sub amenințarea unei căderi de glicemie, binențeles fictivă :)), că doar pofta de dulce de sâmbăta seara e păcătoasă, am decis să folosesc aluatul la un ștrudel cu mere și scoțișoară. Cred că nu mai trebuie să vă spun cât de delicios și parfumat este!!

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat de foietaj decongelat
  • • 50 g unt
  • • 4 mere curățate și tăiate mărunt (stropite cu zeamă de lămâie contra oxidării)
  • • o mână de nuci tocate
  • • 1 vârf de linguriță de scorțișoară
  • • coajă de lămâie rasă
  • • 3 linguri de zahăr
  • • o lingură de griș sau pesmet
  • • un ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu mere și nuci:

Pe blatul de lucru am presărat făină și am întins puțin cu sucitorul foaia de aluat.

Separat, într-un vas se topește untul peste care se adaugă merele și nucile tocate și se lasă pe foc potrivit să se înmoaie, amestecând din când în când. Peste mere și nuci am presărat zahărul și le-am lăsat în continuare pe foc până dispare zeama. La acest moment am oprit focul, am presărat scorțișoara, grișul și coaja de lămâie. Am amestecat și l-am lăsat să se răcească.

Amestecul de mere și nuci călite le-am pus în mijlocul foii de aluat, am rulat încet și cu grijă, apoi am așezat ștrudelul într-o tavă de cuptor pe care am pus hârtie de copt. L-am uns cu ou bătut și l-am copt la 180 grade timp de 20 minute, până s-a rumenit frumos.

La final, după ce s-a răcorit, am presărat zahăr praf și l-am savurat în timp ce ne uitam la un film!  Să aveți poftă bună!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu mere și nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudele cu mere