Ștrudel cu brânză

de elucubratiiculinare in Prajituri, 20 Noi 2012 | 6501 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj,
  • 350 g brânză de vaci,
  • 1 ou,
  • 100 g zahăr,
  • 50 g stafide,
  • 1 ou pentru uns.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ștrudel cu brânză:

Aluatul se lasă la decongelat peste noapte în frigider.

Într-un castron amestecăm brânza cu zahărul, stafidele și oul bătut separat într-un castronel.

Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament punem aluatul. Compoziția de brânză o punem în mijloc, pe o treime din aluat, lăsând un pic din margini neacoperite cu brânză. Aducem lateralele (aprox. 5 cm) peste brânză, apoi o treime din lungime pe care o ungem cu puțin ou și o acoperim cu cealaltă treime de aluat. Întoarcem ușor ștrudelul în așa fel încât să avem cele două treimi de aluat în partea de jos. Cu un cuțit facem mici crestături în aluat.    

Se unge cu ou bătut (eu am avut ou eco de la bunica - de asta e așa galben)   Se dă în cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.   El va arăta foarte frumos când se va scoate din cuptor, după care se va mai desumfla :(  Se poate servi atât cald, cât și rece, pudrat sau nu cu zahăr vanilat.  

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ștrudel cu brânză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu afine si mere

de oanapl 7

ieri la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci

de oanapl 7

ieri la 20:07

Placinta cu branza si iaurt

de oanapl 7

ieri la 18:56

 Tort Valentina- capsuni si ciocolata

pe 24.01 la 20:30

Pui cu portocale și lime la cuptor -  Rețeta simplă pentru un preparat savuros și aromat

pe 24.01 la 14:47

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza si visine