Retete de suflet
Intr-un ibric adaugam uleiul si faina treptat amestecand continuu pana ce se omogenizeaza.
Punem pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o ciulama,daca este nevoie mai adaugam 1 lingura faina.
Lasam sa se raceasca.
Intr-un vas cernem faina amestecam cu zaharul si sarea,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu apa calduta.
Framantam un aluat omogen,intindem aluatul pe masa infainata in forma dreptunghiulara,ungem cu ciulamaua rece si impaturim aducand marginile spre interior si inca o data dupa care le impaturim in 3 ca pe o scrisoare.
Invelim in folie si dam la rece minim 1 ora(eu pregatesc aluatul de cu seara)
Intre timp pregatim umplutura-intr-un vas batem galbenusurile cu zaharul(branza mea a fost uscata si am mai adaugat 200 g smantana)adaugam branza si restul de ingrediente,amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Pe masa infainata(eu prefer sa intind o folie alimentara si o ung cu ulei sau unt)intindem aluatul de cca 0,5 cm grosime.
Adaugam umplutura pe lungimea aluatului si rulam de 2 ori,taiem cu cutitul si indepartam ruloul format si repetam operatiunea.
Fiecare rulou il taiem in bucati de cca 4-5 cm care le vom asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenusul batut cu laptele si le coacem la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.