Ghiveci de legume

de susu in Mancaruri de post, 10 Mar 2010 | 23212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ceapa rosie 1 mare
  • Ceapa alba 1 mare
  • Ceapa verde 2-3 fire
  • Praz 1 fir
  • Morcov 2 potriviti
  • Telina Frunze si radacina 1 mica
  • Conopida 1/2
  • Patrunjel verde 1 legatura
  • Ardei gras rosu, galben, verde cate 1 din fiecare
  • Fasole verde (eu am pus de la borcan pentru ca mai aveam in casa) 1 mana
  • Bullion sau rosii dupa gust
  • Albitura (pastarnac, patrunjel) cate 1 din fiecare
  • Usturoi eu pun mai mult, aproape o capatana
  • Cartof 1 potrivit
  • Dovlecel 1 mic
  • Vanata 1 mica
  • Ulei
  • Vegeta
  • Condimente
  • Foi de dafin
  • Piper boabe      
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Cantitatea legumelor este in functie de fiecare . Cu cat folosim mai multe legume cu atat iese mai gustoasa avand in vedere ca este un ghiveci de legume si fara carne. Se curata si spala legumele dupa preferinta: bucati mai mici, potrivite sau felii doar ca dimensiunea lor trebuie sa fie cam aceeasi pentru a fierbe la fel Eu  toc ceapa marunt, usturoiul feliute si cativa catei ii las intregi. Am folosit si aparatul pentru a le da o forma deosebita. Prazul l-am taiat felii, albitura, telina si morcovul bastonase mai groase, cartoful in felii taiate in doua, dovlecelul cuburi , ardeii bucati mai mari. Vanata o curat “pajama” si o tai cubulete. Conopida se pune in apa rece cu sare pentru ½ ora. Se scurge apoi conopida si se spala. Se desface in buchetele mai mici. Am calit ceapa in uleiul incins apoi am adaugat pe rand usturoiul, prazul, fasolea, radacinoasele, cartoful si conopida. Dupa ce s-au “imprietenit bine am adaugat apa fierbinte peste si le-am lasat acoperite pentru un timp. Spre sfarsit adaug vanata, dovlecelul si ardeiul care fierb mai repede decat celelalte. Se mai lasa pana fierb si acestea, se adauga condimente, vegeta, si la sfarsit bulionul desfacut in putina zeama de la legume, patrunjel si frunze de telina tocate.Eu dau si mancarea un pic la cuptor sa scada putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

02.05.2012, 22:39

Susu,ce dor mi-a fost de tine

susu 1

02.05.2012, 23:07

diaconta iti multumesc dar nu mai am timp sa intru, acum vroiam sa mai vad din retete

diaconta 1

02.05.2012, 23:09

te inteleg perfect,nici eu nu prea mai am timp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
"Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe