Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata

de MyCookingLife in Torturi, 10 Oct 2011 | 8901 vizualizari

 

Toamna aduce bogatie in camara, pivnita si bucataria oricarei gospodine, astfel incat, este foarte lesne sa te joci cu ingredientele. Ca doar ai de unde alege! Eu am ales mere, nuci, stafide si visine din dulceata si am pregatiti acest tort cu mere. Este usor de preparat, nu ia timp mult si gustul este perfect pentru o zi mohorata de toamna, alaturi de un pahar de ceai cald.

 

INGREDIENTE

  • Mere:
  • 10-12, chiar 14 mere mici
  • 200 g zahar
  • 20 g unt
  • stafide
  • visine din dulceata
  • 15 nuci maruntite cu cutitul (nu macinate)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit cuisoare macinate
  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 varf cutit amoniac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata:

Merele coapte:

Zaharul se netezeste uniform in tava rotunda pentru tort. Merele se curata de coaja, se scoate mijlocul cu samburi, in asa fel incat sa ramana intregi. Merele se pun in cratita, peste zahar, unul langa altul, lipite, se umple mijlocul lor cu visine, nuci maruntite si stafide. Se presara cuisoarele si scortisoara peste, apoi se pun cubulete de unt intre ele si se dau in cuptor pana ce zaharul face spuma (circa 30 minute). Se lasa la racit.

Blatul:

Se bat spuma albusurile, cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusurile, treptat, mestecand usor, cu lingura, de jos in sus. Se amesteca amoniacul cu faina si se incorporeaza treptat.

Cand merele se racesc, se toarna peste ele compozitia de blat si se introduce in cuptor pentru 25-30 minute. Se rastoarna pe platou cand este caldut.

TIPS-URI

1

Se pot adauga nuci maruntitte si in compozitia de blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (32)

mirela0911 1

11.10.2011, 19:35

O combinatie irezistibila

MyCookingLife 1

11.10.2011, 23:11

Multumesc... inca o data!!

MyCookingLife 1

11.10.2011, 23:12

RuxyRux, aceeasi melodie mi-a venit si mie in minte cand am postat reteta pe blogul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort de mere cu crema de zahar ars