E un fel de...chec cu branza si ciocolata. Da' e bun...mai ales daca va place branza :)
Ptr blat:
Ptr umplutura:
Ptr glazura:
Prima data se prepara umplutura: se bate bine oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga branza, cocosul si faina si se amesteca bine. Se formeaza bilute de branza care se aseaza intr-o tava cu diam.22 cm tapetata cu hartie de copt. Se bat bine ouale pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana acesta din urma se topeste.
Se adauga uleiul si se amesteca bine. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul in tava peste bilutele de branza si se da la cuptorul preancalzit la foc mediu ptr cca 30 de minute.
Se face testul cu scobitoarea, iar daca e copt se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se topeste ciocolata la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste prajitura rece.
Pofta buna!
1
ca sa arate si mai bine tortuletul, va recomand o forma mai mica de 26 cm diametru