Tort cu bilute de branza

de Corinuta in Torturi, 3 Aug 2013 | 7915 vizualizari

 

E un fel de...chec cu branza si ciocolata. Da' e bun...mai ales daca va place branza :)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate faina
  • 50 g cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt

Ptr umplutura:

  • 250 g branza de vaci
  • 50 g zahar
  • 50 g nuca de cocos
  • 1 lingura faina sau amidon
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat

Ptr glazura:

  • 50 g ciocolata
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu bilute de branza:

Prima data se prepara umplutura: se bate bine oul cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga branza, cocosul si faina si se amesteca bine. Se formeaza bilute de branza care se aseaza intr-o tava cu diam.22 cm tapetata cu hartie de copt. Se bat bine ouale pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana acesta din urma se topeste.

Se adauga uleiul si se amesteca bine. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul in tava peste bilutele de branza si se da la cuptorul preancalzit la foc mediu ptr cca 30 de minute.

Se face testul cu scobitoarea, iar daca e copt se scoate si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata la microunde, se amesteca cu uleiul si se toarna peste prajitura rece.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

ca sa arate si mai bine tortuletul, va recomand o forma mai mica de 26 cm diametru

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu bilute de branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bilute de branza