Pieptul de pui il taiem in cuburi mici si il punem la prajit in uleiul de masline pentru 10 minute, suficient cat sa se rumeneasca usor. Acum adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul tocate marunt, si, le lasam pe foc, intr-o tigaie acoperita, atat cat sa se fragezeasca pieptul de pui. Adaugam apa/supa si vinul rosu, condimentam dupa gust (cu sare, chili, tarhon si busuioc), adaugam sucul de rosii si lasam la foc mic pana cand sosul format capata consistenta. Cand este gata presaram deasupra patrunjelul tocat marunt.
Intre timp pregatim pastele: le punem la fiert in 2 l de apa cu putina sare (sa nu exagerati pentru ca pastele sunt destul de sarate) pentru 15-20 minute. Le scurgem de apa in care au fiert, le trecem apoi printr-un jet de apa rece, le potrivim de gust cu putin ulei de masline si tarhon, si, le servim calde, impreuna cu pieptul de pui in sosul picant.
Sa aveti pofta!