Dupa cum am mai spus,n-am prea avut timp de bucatarit,asa ca am facut ceva foarte simplu.Dar cine spune ca daca-i simplu nu poate fi foarte bun?
Tortellini se fierb in apa cu putina sare.Va fi necesar cam 1 litru de apa pentru 100 de grame de paste.E suficient sa fiarba 10 minute.Apoi se scurg de apa si se pun sun un jet de apa rece.
Untul se pune intr-o cratita pe foc.Cand s-a topit se adauga morcovii si se lasa pana cand se inmoaie.Eu am folosit din cei mici congelati.
Se adauga doua linguri de amidon,se mai lasa pe foc foarte putin si se adauga laptele si smantana.Daca este nevoie se mai adauga putina sare.Se amesteca tot timpul pentru ca se leaga foarte usor de cratita .Cand sosul este destul de consitent se ia de pe foc.
Intr-un vas de ceramica uns cu unt se pun tortellini,peste ele sosul si apoi se razuieste cascaval sau parmezan(eu nu am avut) si se pune la cuptor pana cand se topeste cascavalul.
Cred ca este din categoria retetelor la care dureaza mai mult scrisul retetei decat prepararea ei.