Mie mi se pare ca in comert sunt cam scumpicele tortellini astea pentru cate Euri au si cat de putina umplutura :P Asa ca am decis sa mananc macar o data asa ceva, dar preparat acasa! :D Bine spus macar o data, dureazaaa pana le formezi, dar merita.
Ingredientele se amesteca formand un aluat ce se framanta cca. 20 min (cu MP, programul pentru paste).
Pe o suprafata presarata cu faina se intinde o foaie foarte subtire. Cu un pahar cu gura data prin faina se taie cercuri de aluat. Pe fiecare se asaza o bucatica de carne (nu pe mijloc, ci intr-un semicerc), apoi cu o pensula inmuiata in apa se unge marginea opusa partii unde se afla carnea si se impatura peste aceasta formandu-se un semicerc. Capetele acestuia se lipesc bine. De aici, forma mai poate fi modificata putin, dupa dorintele fiecaruia.
Se fierb in apa cu sare si putin ulei pentru a nu se lipi (se adauga cand apa incepe sa fiarba). Apoi se trec printr-un jet de apa rece.
1
se orneaza cu verdeata pe deasupra
2
se servesc in special cu sosuri albe