Facem prima data sosul:
tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin.
lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii si apa.
lasam sa fiarba la foc mic cca 1ora(daca faceti mai mult sos lasati sa fiarba cel putin 2 ore),iar daca scade prea mult mai puneti putina apa.
la sfarsit potrivim de sare si piper.
Taiem mozzarella si jambonul cubulete.
Punem apa la fiert cu sare,iar cand incepe sa clocoteasca punem tortellini pentru 2 minute.ii scurgem si ii amestecam cu 7-8 linguri de sos,cuburile de mozzarella si jambonul.
Luam o tava si ii punem pe fund 1-2 linguri de sos ragu,apoi punem tortellini,deasupra mai punem 1-2 linguri de sos ragu si presaram parmezan.
Dam la cuptorul preancalzit la 200° pana se rumenesc.
se servesc calzi.
1
daca va place puteti pune si cateva linguri de sos bechamel.