I-am dat denumirea Watermelon pentru ca este facut cu pepene galben, un deliciu...
Ouale le separam si batem spuma albusurile frecate cu un pic de sare (secretul albusurilor batute bine), adaugam apoi zaharul, continuam sa batem pana se dizolva complet, adaugam galbenusurile, faina si uleiul.
Punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si bagam la cuptor cca 30-35 minute. Dupa ce coacem blatul il lasam sa se raceasca. Ne apucam sa facem crema. Pepenele il taiem bucati, adaugam zeama de lamaie, zaharul, un praf de sare si punem tot in robotul de bucatarie. Mixam pana se farama bine tot.Gelatina o desfacem pe baie de aburi dupa ce o lasam la inmuiat 10 minute in apa, o punem peste compozitia de pepene, amestecam si o dam la rece la frigider.
O sa se inchege putin, dupa care adaugam frisca batuta.
Trebuie sa avem o forma de tort cu inel detasabil, deoarece dupa ce punem blatul tortului pe fundul formei adaugam crema preparata si dam la rece.
Pe deasupra ornam tortul cu glazura de ciocolata, pe margine cu frisca batuta, si punem ca decor margarete din napolitana (Dr. Oetker) si bilute din orez expandat (Dr. Oetker).
1
Pepenele trebuie cantarit. Eu am avut cu ce sa cantaresc datorita acestui site minunat care mi-a trimis ca premiu un cantar de bucatarie, pe care il am de un an de zile si este foarte bun. Nu stiu ce m-as fi facut fara el... Multumesc Bucataras!