Desert tort Negresa de post

de amalia01 in Torturi, 12 Mar 2017 | 5581 vizualizari

 

Am incercat de multe ori sa pregatesc Negresa, de post sau nu, dar niciodata nu mi-a iesit asa cum as fi vrut. Chiar daca reteta se dadea a fi garantata. Mie nu imi iesea si pace! 
 
  Pana acum cand am combinat 2 retete . Rezultatul este delicios. Nu este "garantat 100%", dar mie mi-a reusit.

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 2 cani de faina
  • 1/2 cana de zahar
  • 3 lg cacao neagra Dr. Oetker
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 1/2 cana de apa minerala
  • 1/2 cana de ulei
  • 1 borcan de dulceata de capsuni ( 250 g)
  • 1 praf de copt Dr. Oetker
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • glazura:
  • 100 g ciocolata neagra Nestle Desert
  • 50 ml frisca lichida Meggle
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Negresa de post:

 

Amesteci bine toate ingredientele uscate, mai putin  praful de copt. Adaugi apoi uleiul, apa minerala si dulceata, omogenizand bine cu ajutorul unui tel.

Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il incorporezi in aluat.

Torni compozitia in tava si lasi la cuptor, pentru 45 de minute (sau pana cand suprafata devine ferma).

Lasi blatul sa se raceasca in tava.

Scoti blatul din tava si il intepi din loc in loc cu o scobitoare/ frigaruie.

 Topesti pe baie de aburi ciocolata si adaugi treptat frisca lichida, amestecand continuu cu o spatula. Ai grija sa nu fiarba! 

Torni glazura calda peste prajitura si lasi sa se raceasca ( cca. 1 ora).

Decorezi tortul dupa inspiratie.

 Tips & Tricks: eu am folosit o cana de 250 ml si o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 28*19 cm.

 

TIPS-URI

1

tort

2

de post

3

nuca

4

dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu visine si nuca