Tort Valentine's

de T I M E A in Torturi, 13 Feb 2012 | 3217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • - 3 oua
  • - 4 linguri zahar
  • - 2 linguri ulei
  • - 2 linguri cafea lichida
  • - 1/2 plic praf de copt
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 150 gr faina
  • Crema:
  • - 1 plic budinca vanilie
  • - 450 ml lapte
  • - 2-3 linguri zahar
  • - 100 gr unt
  • - 100 gr zmeura
  • Sirop:
  • apa + zahar pudra + esenta vanilie
  • Pt ornat:
  • - 250 ml frisca lichida neindulcita (daca folositi indulcita nu mai adaugati zahar)
  • - 1 plic intaritor frisca
  • - 2-3 ling. zahar pudra
  • - 100 gr zmeura
  • Decor:  
  • 13-14 piscoturi ,
  • apa cu 5-6 linguri cafea 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Valentine's:

Blat: Batem ouale tare pana se deschid la culoare. Adaugam apoi pe rand mixand pe treapta mica: zaharul, zaharul vanilat, uleiul si cafeaua lichida. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. Tava folosita de mine e o inimioara de 208/218 mm.

Crema: pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul si lasam la racit cateva minute, dupa care adaugam zmeura si amestecam bine. Crema o sa capete o culoare roz cu buburuze rosii :)

Pregatim si frisca pentru ornat. Batem frisca lichida cu un intaritor de frisca si 2-3 linguri de zahar pudra si cand s-a intarit adaugam si zmeura si mai mixam ctv minute pana se incorporeze bine. Bagam la frigider pana avem nevoie de ea.

Blatul racit il taiem in doua. Asezam prima foaie si o insiropam cu siropul obtinut din apa, zahar pudra si esenta de vanilie. Turnam peste prima foaie crema, nivelam, apoi asezam a doua foaie si o insiropam si pe aceasta. Imbracam apoi tot tortul in frisca cu zmeura. De jur imprejur asezam piscoturile taiate in doua si inmuiate doar pe o parte in apa cu cafea. 

In mijloc am ornat cu o inimioara mica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Valentine's" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Ella Carla 1

12.03.2012, 20:54

ce tort superb si delicios

T I M E A 1

12.03.2012, 21:21

multumesc Carla!

Bya Ralu 1

08.02.2013, 23:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Mimoza