Desert tort Carmen

de Constelatialeu in Torturi, 19 Feb 2021 | 4130 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat forma cu diametrul de 23 cm
  • 6 oua
  • 3 albusuri
  • 2 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri pline cu nuca macinata
  • 4 linguri pline cu faina
  • 1 lingura cacao
  • un praf de sare
  • Crema
  • 250 g unt cu 80% grasime
  • 270 g lapte condensat
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri lapte
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • Sirop
  • am folosit siropul de la cirese conservate
  • Decor
  • cirese conservate
  • ciocolata topita
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Carmen:

Blat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am amestecat cu cele 2 linguri de ulei. Cele 9 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat galbenusurile si le-am incorporat in albusuri, apoi am adaugat cacao, faina si nuca si cu miscari lente de jos in sus, am omogenizat compozitia. Am turnat compozitia in tava pregatita , am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt blatil cca 40 min, am facut testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am scos din forma, l-am lasat la racit. Apoi am sectionat blatul in trei parti aproximativ egale.

Crema : Untul moale l-am mixat impreuna cu laptele condensat. Cele 3 galbenusuri impreuna cu zaharul,laptele si ciocolata le-am pus intr-un castron de inox pe baie de abur. Am amaestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baia de abur si am lasat cca 5 min sa se tempereze apoi am turnat peste untul mixat, ca la maioneza. Am obtinut o crema foarte spumata si fina.

Asamblare : Am asezat primul blat pe un platou, l-am insiropat cu sirop de la cirese conservate, am intins o parte din crema, am asezat cirese, peste am asezat al doilea blat insiropat, am intins crema si asezat cirese, peste am asezat ultimul blat insiropat. Am imbracat tortul cu crema ramasa, am decorat cu cirese si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Carmen" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu crema de branza si afine