Pentru ziua lui Vladut am pregatit intotdeauna un tort special. Anul acesta am facut tort-trenulet. As fi vrut sa comand un Thomas sau Cars…dar toate cofetariile sunt inchise pe 2 ianuarie :). Bafta mea, in fiecare an, pe 2 ianuarie, fac un tort frumos si cu mult drag pentru puiul meu :)
Am pregatit doua checuri, cu compozitia de la pandipan cu suc de portocale. In jumatate de compozitie am pus 3 linguri cu cacao si au rezultat un chec galben si unul maro.
Sarbatoritul ma ajuta de zor, sa terminam mai repede treaba
Buun. Le-am lasat la racit, timp in care am pregatit cremele, una de ciocolata si una de branza.
Crema de ciocolata: intr-o craticioara se pune la incalzit smantana, fara sa o fierbem, apoi adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se topeste. Urmeaza apoi untul si amestecam bine, apoi lasam crema la racit. Norocul meu ca afara erau -4 grade si s-a racit super de tot in balcon Inainte de asamblarea tortului, crema se bate cu mixerul cam 10 minute, adaugand intaritorul de frisca.
Crema de branza: branza o amestecam cu untul moale si o batem cu mixerul pana devine pufoasa. Adaugam apoi vanilia si zaharul pudra si mai amestecam inca 5 minute.
Pentru modelarea trenuletului va trebui sa taiem checurile. Mai intai partea de deasupra trebuie netezita si taiate la acelasi nivel. Apoi le taiem in doua, atat orizontal cat si vertical. Pozele va vor ajuta sa vedeti cum.
Am umplut apoi blaturile de cacao cu crema de branza si blaturile simple cu crema de ciocolata.
Pentru decor, am scormonit in sertarul cu “surprize” si am avut de unde sa aleg Am gasit banuti de ciocolata pentru rotile trenului, ciolata kinder, m&m si fistic pentru “incarcatura” din “vagoane”.
Iata si rezultatul final si cate o feliuta pentru voi!