Chec cu suc de portocale

de Oana in Prajituri, 3 Mai 2009 | 29477 vizualizari

 

E reteta mea preferata  si o folosesc pentru checuri si pentru toate blaturile de tort. Din aceasta cantitatea ies doua checuri sau un blat de tort.

 

INGREDIENTE

  • 3/4 pahar suc proaspat de portocale
  • 1/3 pahar de ulei
  • 1,5 pahar zahar
  • 6 oua
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 pahare faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu suc de portocale:

Se amesteca cu mixerul uleiul, sucul de portocale, galbenusurile si un pahar cu zahar. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Separat se bat albusurile spuma cu jumatatea de pahar de zahar, apoi se amesteca usor, cu o lingura, cele doua compozitii.

Pandispanul se pune in tavi de chec sau in forma de tort, unse cu ulei si tapetate cu faina sau cu hartie pentru copt. Se coace la foc potrivit pana trece “testul scobitorii”. Iese destul de “umed” si daca e folosit ca blat de tort nu mai necesita insiropare.

Eu am facut un chec tigru, dupa ce am facut compozitia de pandispan am impartit-o in doua, intr-una din jumatati am pus 3 linguri cu cacao si apoi am pus, alternativ, in forma de chec, cate un polonic de compozitie alba, apoi unul cu compozitie cu cacao, incepund din mijlocul formei si punand in acelasi loc, pana am terminat compozitiile - poza 10

Alta data am facut un chec alb si unul cu cacao- poza 9

Acelasi pandispan, dar cu ciocolata rasa inauntru, am pus cam doua patratele mari pentru fiecare chec (Anidor cu portocale)- ultimele poze

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

arakelian 1

30.05.2009, 06:40

io am facut-o ca prajitura. In loc de suc de portocale, am pus zeama de la compot de ananans si fructe taiate marunt peste tot. A iesit super faina!

si mai are un avantaj - daca bati albushurile spuma bine, nu mai e nevoie de praf de copt - creshte natural. (am io un ghimpe impotriva multor chimicale)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu migdale, lamaie si altele