Cred ca am doi ani de cand ma tot gandesc sa incarc ''spirala'';am studiat tehnica,dar cand am trecut la treaba,nu am rulat foia pe latime,ci pe lungime,asa ca a fost mai greu sa rulez fiecare fasie in sens invers.Dupa asta caut aparatul foto si constat ca l-am uitat la gradinita,deci putine poze!
Blat:
Sirop:
Crema:
Blat: separam albusurile de galbenusuri;
batem albusurile cu un praf de sare ,apoi cu zaharul adaugat in trei reprize.Separat frecam galbenusurile cu o lingura de ulei si amestecam cu albusurile;
adaugam faina cacao,praful de copt si esenta;
tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si coacem 30 min.
Crema: batem frisca si dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat,apoi pe baie de aburi si adaugam pe rand ciocolata topita, crema mascarpone,zaharul si fructele.
Daca blatul s-a racit il taiem in 3 fasii pe lungime,insiropam,intindem crema si rasucim bine,strans,asezand ''spirala in mijlocul platoului;
procedam la fel cu fiecare fasie,rasucin in jurul celei din centru;ramane suficienta crema sa imbracam tortul .
Pentru decor ,m-am jucat iar ''de-a primavara''!
1
Blatul mi s-a parut cam gros,era mai bine cu 5 oua
2
Am insiropat cu teama blatul sa nu se rupa la rulat ,deci mai trebuia un pic insiropat
3
Fasiile trebuie taiate in mod egal