Tort Somloi

de LUK in Torturi, 4 Dec 2011 | 14193 vizualizari

 

Un tort delicios dupa o reteta preluata de la Deliciousflavours..multumesc!Eu am facut mici mici modificari..

 

INGREDIENTE

Blat de vanilie:

  • 2 oua
  • o lingura de apa rece
  • 2-3 picaturi de esenta de vanilie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • 3 linguri de faina
  • o jumatate de lingurita de praf de copt

Blatul de cacao:

  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de cacao
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de apa rece
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • un praf de sare

Blat cu nuca:

  • 2 oua
  • o lingura de apa rece
  • 2 linguri de faina
  • o lingura de nuca
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • o jumatate de lingurita de praf de copt

Crema de vanilie:

  • 600ml lapte
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 100gr faina
  • esenta de vanilie

Sirop:

  • 50ml apa
  • 50gr zahar
  • 40ml esenta de rom
  • 2-3 linguri de nuca pentru presarat pe creme
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Somloi:

Blat cu vanilie:

Amestecam faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa rece.Dupa ce sunt tari adaugam treptat zaharul  si zaharul vanilat si mixam pana se intareste spuma.Cu paletele cu care am mixat albusurile mixam putin galbenusurile.Le incorporam apoi cu o lingura de lemn in albusuri.adaugam si esenta de vanilie.Tot cu ajutorul lingurii de lemn incorporam faina.Ungem tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si coacem cca 20-25min la 150 de grade.

Blatul cu cacao:

Amestecam faina cu cacao si praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma tare albusurile cu apa rece si praful de sare.Incorporam apoi zaharul mixand sa obtinem o spuma tare.Adaugam galbenusurile mixate putin amestecand cu o lingura de lemn,de jos in sus.Incorporam treptat faina si cacao amestecand usor.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coacem la 150 de grade 20-25min.

Blatul cu nuca:

Amestecam nuca si faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem spuma tare albusurile cu apa rece si praful de sare.Incorporam apoi zaharul mixand sa obtinem o spuma tare.Adaugam galbenusurile cu ajutorul unei linguri de lemn,incorporam usor apoi faina cu nuca,amestecand de jos in sus.Coacem in tava unsa cu unt si tapetata cu faina cca 20-25min la 150 de grade.

In timp ce se coace ultimul blat pregatim siropul.Punem la fiert zaharul cu apa si esenta de rom si lasam sa fiarba pana cand zaharul s-a topit complet.

Crema:

Punem 300ml lapte impreuna cu 100gr zahar  si esenta de vanilie la fiert.Separam albusurile de galbenusuri.Amestecam galbenusurile cu faina si cantitatea de lapte ramasa.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam galbenusurile trecandu le printr o sita si amestecam pana cand crema are consistenta unei budici.Luam de pe foc.

Batem albusurile spuma tare impreuna cu restul de zahar(100gr) si apoi le incorporam cu ajutorul mixerului in crema de vanilie.

Asamblare:

Punem pe platou blatul de vanilie,il insiropam ,punem crema,presaram nuca.

Asezam deasupra blatul de cacao,il insiropam,ungem cu crema,presaram nuca.

Ultimul blat va fi cel cu nuca.Il insiropam,punem crema ramasa cu care ungem si lateralele tortului,presaram nuca si decoram dupa gust si inspiratie.

Mie mi s-a parut un pic cam mult zahar in crema dar restul degustatorilor au zis ca e perfect!deci..incercati l cu incredere!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Somloi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Cris2711 1

31.12.2011, 16:10

La multi ani Florina,pupici si ganduri frumoase ,de aici din departare

LUK 1

03.01.2012, 16:47

Multumesc mult Cris!multa sanatate si un an nou plin cu bucurii!!te pup

irena 1

03.03.2012, 17:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Somloi