Nicio zi fara ciocolata!
1. Se prepara blatul, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite, cu faina turnata in ploaie si la sfarsit, esenta. Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt, o forma cu margine detasabila, se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.
2. Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica, zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina, care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marine, fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.
3. Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul, apoi se aseaza prima bucata de blat, se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata (se pot folosi si biscuiti) apoi se toarna crema de sarlota, se vine deasupra cu cealalta parte de blat, presand usor cu mana.
Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra (se rade ciocolata aflata la temperatura camerei). Se lasa la frigider de seara pana a doua zi, apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.
Pofta buna!