Tort Savoare cu Piersici

de adnas54 in Torturi, 22 Feb 2010 | 8753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • * 6 oua,
  • * 6 lg de zahar,
  • * 6 lg de faina,
  • * 25 gr. de cacao
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 1 praf de copt
  • * 1 cutie piersici în sirop de 800 gr ,
  • * 1 plic GELFIX 2:1
  • Ganache ciocolata de pe tort:
  • * 300 gr  frisca Hulaha,
  • * 200g de ciocolata (de preferinta neagra)
  • Decor
  • * 200gr frisca,
  • * 1 plic intaritor de frisca,
  • * migdale prajite pentru decorare.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Savoare cu Piersici:

 Blatul:

Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile le bateti spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat zaharul si plicul de zahar vanilat. Bateti bine pana intoarceti bolul si ele nu curg. Galbenusurile le bateti bine cu un vaf de sare. Se adauga peste albusuri. In faina cernuta adaugati praful de copt si incorporati in albusuri. Miscarile trebuie sa fie lente si in directia sus-jos. Se imparte in doua jumatari, una se lasa cum este, iar in a doua jumatate se adauga cacao cernuta, incorporand cu grija.
Puneti o bucata de hartie de copt la fundul tavii in care veti coace pandispanul, fie pe rand fie impreuna daca aveti 2 forme ( 22x22).

Gelatinarea piersicilor:

Se scurg piersicile(jumatati) din conserva. Se pastreaza 2 jumatati pentru decor. La o conserva mare rezulta si cca. 250 gr suc. Acesta se pune la fiert cu fructele taiate in feli, adaugandu-se un plic de gelfix, care o intareste, ca un aspic. Inainte de a se raci complect, se intinde pe primul blat, eu l-am folosit pe cel cu cacao. Se acopera cu celalalt blat.

Crema ganache :

Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur amestecand mereu ca sa nu se prinda si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele, se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se da deoparte pana se raceste si se pune apoi la frigider cateva ore. Cand e rece se bate bine cu mixerul pana se face o crema spumoasa care isi dubleaza si volumul. Daca e prea tare se mai pot adauga 2-3 linguri de frisca batuta . Se rastoarma peste tort, doar deasupra.

Cele 200 gr frisca se bat cu 2 lg. zahar praf, adaugand la sfarsit si intaritorul de frisca. Se imbraca tortul cu frisca doar pe partile  laterale si apoi se tapeteaza cu migdale prajite putin in cuptor, pentru a capata culoare.
Cele doua piersici retinute se taie in evantai. Se aseaza in doua colturi opuse.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Savoare cu Piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

adnas54 1

23.02.2010, 22:12

Cory, gelfixul trebuie sa fie si in Italia numai ca probabil se numeste altfel. Este un praf care se foloseste la legarea dulceturilor, foarte repede, fara sa se mai fiarba mult pana se leaga, ca pe vremea bunici. Daca nu gasesti sila voi, atunci pui clasica gelatina. cca 5 gr. Pupici

mamidesara 1

06.03.2010, 19:30

elena1988 1

10.03.2011, 17:47

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortulet din piscot