Desert tort sah cu cappuccino

de T I M E A in Torturi, 3 Oct 2013 | 49365 vizualizari

 

In ultimul timp am facut doar deserturi cu fructe (preferatele mele) si a cam venit timpul sa multumesc si partea masculina a casei :). Eu nu mananc mai deloc astfel de deserturi pentru ca nu imi plac cremele de unt, insa sotul meu le iubeste mult si din cand in cand ii mai fac si lui pe plac. Dar oricum mi-a facut placere sa ma 'joc' putin Sah cu acest tortulet si m-a incantat rezultatul.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 170 gr faina
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • 1 lingura cu varf cacao + 1 lingura lapte
  • Sirop:
  • 1 lingurita cappuccino
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 100-150 ml apa calduta
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Crema:
  • 250 gr unt nesarat
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 lingurite cappuccino
  • 2 lingurite lapte
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort sah cu cappuccino:

Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. 

Tapetam cu hartie de copt doua forme identice de chec  (forme mici). Daca nu aveti doua, nu-i bai, faceti blaturile pe rand. In prima tava turnam jumatate din compozitie.

Compozitia ramasa o amestecam cu cacao si o lingura de lapte si o turnam in a doua tava.

Dam tavile la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Scoatem din cuptor, apoi din tava si le lasam sa se raceasca.

In acest timp pregatim crema.

Crema: Untul la temperatura camerei il mixam intr-un bol impreuna cu laptele pana devine cremos. Zaharul pudra amestecat cu cappuccino il rasnim in rasnita de cafea. Adaugam zaharul amestecat cu cappuccino peste unt si mixam cateva minute pana se divolva zaharul. Gustam si daca nu mai simtim intre dinti zaharul, inseamna ca e ok. 

Daca s-au racit blaturile, la ambele le taiem partea de deasupra. Partea aceasta eu nu am folosit-o, am pastrat blaturile intr-o punga pentru cake pops. Puteti face si voi la fel.

Blaturile fara capac sa zic asa, le-am taiat in doua, cele 4 bucati  le-am taiat pe rand in 4 fasii. 

Asamblare:

Initial am vrut sa suprapun cele 4 blaturi, dar m-am razgandit si am pus cate 5 fasii pe rand in loc de 4 ca sa fac tortul mai lat. Normal ca a ramas in plus o fasie care a trecut la pastrat in punga pt cake pops :).

Pe un platou asezam pe rand: fasie neagra - alba - neagra - alba - neagra. Insiropam cu siropul obtinut prin amestecarea ingredientelor in apa calduta, apoi punem primul strat de crema. Urmeaza al doilea rand de fasii, iar acum punem alb-negru-alb-negru-alb. La fel insiropam si ungem cu crema. Ultimul rand vine exact ca primul si la fel insiropam si ungem cu crema. Ungem prajitura cu crema deasupra si de jur imprejur apoi dam la frigider timp de 30-40 minute pana se intareste crema.

Glazura: Punem pe baie de aburi intr-un vas ciocolata, untul si laptele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca putin (altfel se topeste crema de unt) apoi turnam peste crema lasand sa curga de jur imprejur. 

Ornam cu bombonele colorate. 

TIPS-URI

1

Puteti adauga in crema 2 galbenusuri pe care le mixati impreuna cu untul.

2

Cand taiem prajitura trecem mai intai cutitul prin apa calda.

3

La glazura puteti pune in loc de lapte si frisca lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort sah cu cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort sah super ciocolatos