Tort pentru indragostiti

de Mitinita in Torturi, 1 Feb 2011 | 5504 vizualizari

 

De ce pentru indragostiti? Pentru ca vine ziua indragostitilor si nimic nu merge mai bine decat capsuni si frisca!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 200 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri de ulei sau margarina topita
  • 6 linguri apa
  • Pentru frisca:
  • 500 ml frisca lichida dulce
  • 1 zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 4 linguri de zahar
  • 150 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru indragostiti:

Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cat se incorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia in forma si se coace 40 de minute sau pana iese scobitoarea curata. Se lasa sa se raceasca si se taie de doua ori.

Frisca:

Se tine mixerul,bolul si frisca la rece in prealabil. Se mixeaza frisca pana e tare.

Sirop:

Se amesteca zaharul cu apa pana e topit zaharul.

Se insiropeaza feliile si se aplica frisca si capsuni pe fiecare strat. Capsunile pot fi taiete in sferturi si se pot lasa si cateva cu frunza pentru deasupra. Nu trebuie decorat in nici un fel,contrastul dintre alb frisca si capsuni este de ajuns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru indragostiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

LUK 1

01.02.2011, 21:11

imi place

mamaieelena 1

01.02.2011, 21:39

este delicios pentru oricine

zaharia_mihaela2005 1

01.02.2011, 22:21

multumim pt bucatica data fetitei mele. ia placut tare mult si a papat tot

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200