Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

de Merisor in Torturi, 26 Dec 2013 | 38491 vizualizari

 

Initial am vrut sa fac salam de biscuiti pentru ca tot pofteam la Cleme care a facut cativa metri de salam in ultimul timp, dar apoi mi-am adus aminte ca Rux a facut un tort de biscuiti in tava de chec si daca tot am avut niste biscuiti glazurati, mi-a venit ideea sa-i asamblez in forma de sah. A iesit un deliciu de tort care din pacate s-a dovedit a fi putin, avand in vedere ca l-am impartit cu mama si mama soacra.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr biscuiti simpli
  • 150 gr biscuiti glazurati
  • 400 gr rahat turcesc
  • 100 gr caise confiate
  • 50 gr merisoare confiate
  • 100 gr nuca
  • 500 gr ciocolata de menaj amaruie
  • 50 gr cacao
  • 200 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca:

Mai intai am pregatit doua tavi de chec pe care le-am tapetat cu folie alimentara.

Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si pereti laterali cu cate un rand de biscuiti.

Biscuitii obisnuiti i-am rupt in bucati mai maricele si i-am impartit in doua parti.

De asemenea, am impartit toate ingredientele in cate doua parti pentru ca am lucrat separat pentru fiecare tava de tort.

Deci, peste biscuitii rupti am adaugat fructele confiate, nuca taiata mai mare si rahatul taiat cubulete.

Am pus intr-un vas, pe foc moale, untul cu ciocolata rupta bucati, iar in alt vas am amestecat laptele cu cacaua, zaharul si putina sare.

Am turnat cate putin lapte peste ciocolata si untul de pe foc si am amestecat pana cand s-a topit si s-a omogenizat toata compozitia, apoi am pus totul fierbinte peste amestecul de biscuiti.

Am amestecat rapid cu o furculita, sa se patrunda si sa se omogenizeze totul si am rasturnat amestecul peste biscuitii din tava. 

Am presat bine cu mainile tortul astfel format si l-am imbracat cu folia din tava.

Am dat tava la rece pana s-a intarit suficient, astfel incat sa-l pot portiona frumos.

Eu l-am tinut cam doua ore la frigider, apoi am portionat pe langa biscuiti.

Au rezultat cate 8 portii in fiecare tava.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de lapte variaza in functie de textura biscuitilor, nu trebuie sa iasa compozitia prea moale.

2

Fructele confiate se vor tine cateva minute in apa calda inainte de a se utiliza.

3

Cantitatea de zahar variaza in functie de cat de dulci sunt ingredientele folosite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Iisus Hristos pe cruce