Prajitura sah la Cleme

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Ian 2017 | 9198 vizualizari

 

Iar m-am jucat si am profitat de ocazie ca azi e Sfantul Clement, deci este ziua mea, asa ca mi-am facut o prajitura, ca mai aveam niste mascarpone, smantana pentru frisca si alte chestii pe care musai trebuia sa le folosesc......

 

INGREDIENTE

  • Blat alb
  • 3 oua
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu faina
  • 2 lingura cu ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Blat maro
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida hulalala
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 200 g smantana dulce cu peste 30% grasime
  • 100 ml frisca lichida hulala
  • Pentru decor
  • cacao
  • Sirop de visine
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sah la Cleme:

Crema: Intr-un vas de inox am pus frisca lichida si ciocolata maruntita si pe baie de abur am topit ciocolata, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, apoi am dat la rece. Cand s-a racit foarte bine am mixat foarte bine apoi am adaugat crema mascarpone si am omogenizat.

Blat alb: Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, patratat cu dimensiunea de 24/24 cm. Forma am tapetat-o cu hartie de copt. batutAm  bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi  am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina si prafule  de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Blat maro: Am batut bine albusurile cu un praf de sare. Separat galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana acesta s-a topit, apoi  am adaugat uleiul si am mixat cateva minunte,am adaugat faina, cacaoa si prafule  de copt, la final am incorporat albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Turnam compozitia in forma pregatita, dam forma la cuptorul preincalzit, cca 20-25 min, pana trece testul scobitorii. Scoatem din forma si lasam sa se raceasca.

Frisca: Mixam bine smantana dulce cu frisca lichida pana obtinem o frisca tare.

Montarea: Dupa ce s-au racit blaturile, le punem unul peste altul si taiem fasii egale. Apoi asezam o fasie alba una maro, intre ele punem crema si lipim, procedam asa pana terminam fasiile de blat, insiropam bine, apoi intindem crema peste, restul de fasii le asezam invers de cum am asezat primul rand, daca am inceput cu alb, acum incepem cu maro, lipim cu crema, insiropam, intindem restul de crema. La final imbracam prajitura cu frisca si presaram cacao, formand imaginea unei table de sah. Lasam la rece pentru cateva ore, asta daca avem rabdare.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sah la Cleme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Ina 1

24.01.2017, 11:32

Felicitari pentru munca depusa, Cleme! La multi ani!

Constelatialeu 1

24.01.2017, 14:00

Multumesc !

oanapl 1

24.01.2017, 15:10

Ce frumos a iesit! La multi ani!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Valentine