Tort raw cu fructe de padure

de Ela68 in Vegan / Raw vegan, 2 Mai 2013 | 17332 vizualizari

 

Acesta este primul meu tort raw. Pentru mine, care nu am roboti speciali, a fost destul de greu de realizat. Am tot schimbat compozitia din blender in robot, iar in blender, pana ce-am obtinut o crema destul de fina. Am folosit termenul de ulei de cocos sau cacao pentru ca am tinut la cald untul de cacao si cocos pana ce-au devenit lichide. Chiar daca musafirii au fost reticenti la inceput, dupa ce-au gustat, au mai cerut o portie. Cel mai important este faptul ca dupa ce servim o felie din acest tort, ramanem sanatosi, nu avem depuneri de grasime pe vase. Oricum, urmatorul tort va fi unul cu crema mascarpone :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 200 gr migdale decojite
  • 100 gr curmale taiate marunt
  • 80 gr smochine taiate marunt
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri ulei de cacao
  • Crema I :
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • caju crud 200 gr
  • 4 linguri sirop de agave
  • 2 linguri miere de salcam
  • 2 linguri ulei de cacao
  • 4 linguri ulei de cocos
  • Crema II:
  • 1 banana
  • 4 linguri ulei de cacao
  • 3 linguri sirop de agave
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort raw cu fructe de padure:

Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem adauga 2- 3 linguri de apa astfel incat sa putem modela compozitia in forma. Tapetam forma cu hartie de copt , turnam compozitia si o nivelam cu ajutorul unui pahar. O dam la rece si realizam prima crema.

Crema I : Nucile de caju le lasam la hidratat 3 ore. Zdrobim fructele in blender, apoi amestecam in robotul cu lama in forma de S, fructele, siropul de agave, mierea si nuca de caju pana obtinem  o crema fina. Se adauga apoi uleiul de cocos si cel de cacao si lasam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia peste blat si dam la rece pana se intareste.

Crema II:  Amestecam in robotul cu lama in S uleiul de cacao, banana si siropul de agave pana ce obtinem o crema omogena. O turnam deasupra cremei cu fructe de padure ( care este deja intarita ) si lasam la rece pana se intareste. Ornam cu fructe si o frunzuta de menta.

TIPS-URI

1

diametrul formei 18 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort raw cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Ela68 1

29.10.2013, 15:07

eu as manca numai dulciuri raw, insa pana nu-mi cumpar robot nu mai fac experiente, mi-a fost foarte greu.

gio 1

20.12.2013, 00:22

babi5 1

20.12.2014, 08:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si fructe de padure