Acesta este primul meu tort raw. Pentru mine, care nu am roboti speciali, a fost destul de greu de realizat. Am tot schimbat compozitia din blender in robot, iar in blender, pana ce-am obtinut o crema destul de fina. Am folosit termenul de ulei de cocos sau cacao pentru ca am tinut la cald untul de cacao si cocos pana ce-au devenit lichide. Chiar daca musafirii au fost reticenti la inceput, dupa ce-au gustat, au mai cerut o portie. Cel mai important este faptul ca dupa ce servim o felie din acest tort, ramanem sanatosi, nu avem depuneri de grasime pe vase. Oricum, urmatorul tort va fi unul cu crema mascarpone :)
Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem adauga 2- 3 linguri de apa astfel incat sa putem modela compozitia in forma. Tapetam forma cu hartie de copt , turnam compozitia si o nivelam cu ajutorul unui pahar. O dam la rece si realizam prima crema.
Crema I : Nucile de caju le lasam la hidratat 3 ore. Zdrobim fructele in blender, apoi amestecam in robotul cu lama in forma de S, fructele, siropul de agave, mierea si nuca de caju pana obtinem o crema fina. Se adauga apoi uleiul de cocos si cel de cacao si lasam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia peste blat si dam la rece pana se intareste.
Crema II: Amestecam in robotul cu lama in S uleiul de cacao, banana si siropul de agave pana ce obtinem o crema omogena. O turnam deasupra cremei cu fructe de padure ( care este deja intarita ) si lasam la rece pana se intareste. Ornam cu fructe si o frunzuta de menta.
1
diametrul formei 18 cm