Tort raw cu fructe de padure

de Ela68 in Vegan / Raw vegan, 2 Mai 2013 | 17242 vizualizari

 

Acesta este primul meu tort raw. Pentru mine, care nu am roboti speciali, a fost destul de greu de realizat. Am tot schimbat compozitia din blender in robot, iar in blender, pana ce-am obtinut o crema destul de fina. Am folosit termenul de ulei de cocos sau cacao pentru ca am tinut la cald untul de cacao si cocos pana ce-au devenit lichide. Chiar daca musafirii au fost reticenti la inceput, dupa ce-au gustat, au mai cerut o portie. Cel mai important este faptul ca dupa ce servim o felie din acest tort, ramanem sanatosi, nu avem depuneri de grasime pe vase. Oricum, urmatorul tort va fi unul cu crema mascarpone :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat :
  • 200 gr migdale decojite
  • 100 gr curmale taiate marunt
  • 80 gr smochine taiate marunt
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri ulei de cacao
  • Crema I :
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • caju crud 200 gr
  • 4 linguri sirop de agave
  • 2 linguri miere de salcam
  • 2 linguri ulei de cacao
  • 4 linguri ulei de cocos
  • Crema II:
  • 1 banana
  • 4 linguri ulei de cacao
  • 3 linguri sirop de agave
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort raw cu fructe de padure:

Blatul : Punem in robot migdalele pana se macina bine. Adaugam pe rand uleiul de cocos, uleiul de cacao, curmalele, smochinele si mierea. In cazul in care compozitia este prea tare, putem adauga 2- 3 linguri de apa astfel incat sa putem modela compozitia in forma. Tapetam forma cu hartie de copt , turnam compozitia si o nivelam cu ajutorul unui pahar. O dam la rece si realizam prima crema.

Crema I : Nucile de caju le lasam la hidratat 3 ore. Zdrobim fructele in blender, apoi amestecam in robotul cu lama in forma de S, fructele, siropul de agave, mierea si nuca de caju pana obtinem  o crema fina. Se adauga apoi uleiul de cocos si cel de cacao si lasam pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia peste blat si dam la rece pana se intareste.

Crema II:  Amestecam in robotul cu lama in S uleiul de cacao, banana si siropul de agave pana ce obtinem o crema omogena. O turnam deasupra cremei cu fructe de padure ( care este deja intarita ) si lasam la rece pana se intareste. Ornam cu fructe si o frunzuta de menta.

TIPS-URI

1

diametrul formei 18 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort raw cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Ela68 1

29.10.2013, 15:07

eu as manca numai dulciuri raw, insa pana nu-mi cumpar robot nu mai fac experiente, mi-a fost foarte greu.

gio 1

20.12.2013, 00:22

babi5 1

20.12.2014, 08:52

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si fructe de padure