Desert tort cu ciocolata si fructe de padure

de Rocsi in Torturi, 21 Noi 2020 | 3420 vizualizari

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai pregatit un tort. Am facut putina ordine prin dulapul cu produse si am mai gasit niste ciocolata cu indulcitor, asa ca m-am gandit sa nu o las acolo uitata si sa fac ceva bun cu ea. Am zis ca fac o prajitura, o tarta, insa am ajuns la un tort. A iesit minunat, fara zahar, iar crema de ciocolata neagra cu cea de fructe de padure s-a combinat perfect. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere
    • 4 linguri ulei
    • 3 linguri zeama de lamaie
    • 5 linguri faina
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 lingurita praf de copt
    Pentru crema de ciocolata neagra:
    • 150 gr ciocolata neagra cu indulcitor
    • 50 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr mascarpone
    • 2 lingurite vanilie
    Pentru crema de fructe de padure:
    • 150 gr ciocolata alba cu indulcitor
    • 50 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr mascarpone
    • 250 gr fructe de padure
    • 1 lingura indulcitor pulbere
    • 1 lingura amidon
    In plus:
    • 5 linguri pline dulceata de zmeura cu visine cu indulcitor
    • 250 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri indulcitor pudra
    • 1 lingurita vanilie
    • sirop de vanilie (apa + indulcitor + vanilie)
    • mure
    • frunze de menta
    • banuti de ciocolata fara zahar
    • bucatele de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu ciocolata si fructe de padure:

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana bezeaua este ferma. Adaugati galbenusurile, mixati, apoi uleiul, vanilia, zeama si coaja de lamaie. Cerneti faina, o incorporati impreuna cu praful de copt, amestecati usor cu o paleta. Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 23 cm, turnati prima parte de compozitie, o nivelati. Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. O scoateti din cuptor cand este gata si coaceti a doua foaie. Le lasati sa se raceasca.  Puteti opta si sa coaceti blatul intreg si apoi sa il taiati.

Crema de ciocolata neagra: Puneti ciocolata neagra cu smantana intr-un vas de inox, o topiti pe baie de aburi. O dati deoparte si o lasati 5 minute la racorit. Mixati mascarponele, apoi adaugati ciocolata topita si mixati pana obtineti o crema spumoasa, dar nu  mixati prea mult sa nu se taie.

Crema de fructe de padure: Fructele de padure (decongelate) le amestecati intr-o cratita cu indulcitorul si amidonul. Le transferati pe foc, amestecati continuu pana se ingroasa, apoi dati deoparte si lasati sa se raceasca. Topiti ciocolata alba cu smantana pe baie de aburi, o lasati 5 minute la racorit. Mixati mascarponele, apoi adaugati ciocolata topita si mixati usor. Adaugati amestecul de fructe de padure rece, mixati pana sunt incorporate. Asezati prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jurul sau. Il insiropati putin, apoi ungeti blatul cu gem. Adaugati crema de ciocolata neagra, o nivelati. Ar trebui sa dati acum tortul 30 de minute la frigider, dar eu am trecut peste aceasta etapa. Puneti crema de fructe de padue, o nivelati usor, apoi a doua foaie de blat pe care o insiropati. Dati tortul la rece 3-4 ore sau peste noapte. Smantana rece o mixati pana incepe sa prinda putin volum, adaugati indulcitorul pudra, vanilia si mixati pana devine spumoasa. Scoateti tortul de la rece, indepartati inelul. Imbracati tortul in frisca. Eu am ales sa il ornez cu mure congelata, banuti de ciocolata, menta, bucatele de zmeura si putin sclipici comestibil, iar din frisca am facut cateva moate.

  Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu ciocolata si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu miez de fructe