Tort cu iaurt si ananas

de ralu_ca in Torturi, 25 Ian 2014 | 4665 vizualizari

 

dulce si buuuuun !!!

 

INGREDIENTE

  • 1000 gr iaurt de fructe
  • 5 linguri zahar pudra
  • 20 gr gelatina fin maruntita de la Dr Oetker
  • 1 cutie compot ananas (rondele )
  • 1 plic tort gelle alb si 1/4 plic tort gelle rosu
  • 250 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet piscoturi sampanie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si ananas:

Cele 2 plicuri de gelatina le-am pus  la inmuiat in 50 ml apa rece. Le-am lasat 5 minute dupa care am incalzit usor pana s-a dizolvat ( sa nu fiarba ). Am folosit  forma de tort detasabila si am imbracat-o pe margini cu jumatati de piscot ,iar pe fundul acesteia am pus cateva rondele de ananas. Iaurturile le-am golit intr-un vas am adaugat 5 linguri zahar pudra si gelatina dizolvata.

Am amestecam si turnat compozitia in forma peste feliile de ananas. Deasupra am ornat cu alte felii de ananas si am pregatit stratul de gelatina cu care am acoperit tortuletul. Punem 1 plic de tort gelle alb si 1/4 de plic tort gelle rosu impreuna cu 4 linguri zahar si 250 ml apa rece intr-un vas si il punem la fiert. Fierbem circa 1 minut dupa care racim putin gelatina rezultata si o turnam deasupra tortuletului.

Lasam cateva ore la rece sa se inchege bine compozitia dupa care putem servi .
Pofta sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de portocale si fructe tropicale