tati meu a împlinit 53 de anişori pe 2 ianuarie... aşa că, am dat petrecere şi am făcut şi un mic tortuleţ....
Preparare blaturi:
Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaoa iar apoi se toarnă în ploaie peste restul compoziţiei, amestecând de jos în sus. Se pune şi esenţa de rom. Punem hârtie de copt pe tava de tort, încingem cuptorul. Compoziţia o împărţim în două părţi egale şi coacem două blaturi la foc potrivit, se face testul cu scobitoarea înainte de a scoate blaturile, iar apoi se pun la răcit.
Preparare cremă:
Brânza dulce trebuie scursă foarte bine, ar fi indicat să fie o brânză mai uscată puţin. Se freacă brânza cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când zahărul s-a topit. Untul se freacă spumă cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat, până se topeşte zahărul. Se amestecă bine untul cu brânza şi punem frişca, lingură cu lingură, amestecând bine pentru omogenizare. Se adaugă şi coaja de lămâie iar apoi împărţim crema în două. Într-una din creme punem şi câteva mure.
Budinca se va prepara conform intrucţiunilor de pe ambalaj dar cu 400 de ml zeamă de la compotul de prune, în loc de lapte
Asamblare:
blat-cremă-blat-cremă cu mure- puţin din budince cu zeamă de compot- felii de prune din compot şi mure- restul de budincă. Se lasă la rece cel puţin 24 de ore iar apoi se serveşte.
Poftă bună!
1
eu nu l-am însiropat pentru că a stat două zile la rece... dacă serviţi mai repede, este indicat să însiropaţi puţin blaturile....
2
budinca se toarnă fierbinte...