Surioara mea draga isi dorea de mult un tortulet cu papusica...si cum mami nu se incumeta sa il faca,fara sa mai stau pe ganduri am trecut la treaba:)nu a iesit cum imi imaginam eu,dar surioara mea s-a bucurat foarte mult,ba chiar m-a intrebat daca il putem lasa asa pt totdeauna;))
BLAT:se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc foarte bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu praf de copt. Se amesteca bine.
In tava unsa,tapetata cu hartie de copt,se pune compozitia si se coace 30-35 minute la 170 grade C. Eu am copt blaturile in 2 cratite rotunde in asa fel incat sa iasa forma de rochita
CREMA:intr-un castron se pun 230 ml lapte, zaharul pudra (3 lg) si praful pentru crema,se mixeaza timp de 5-8 minute. La fel procedam si cu al 2-lea plic.Dupa ce le-am preparat cat timp se raceste blatul se baga la frigider.
SIROP:se pune zaharul la topit, iar cand e gata se adauga apa(o sa se intareasca dar nu va faceti griji ca se topeste el)lasam sa fiarba putin si la final adaugam esenta de rom.
DECOR:eu am topit marshmallow-urile pe abur impreuna cu cele 2 lg de apa.Dupa ce s-au topit se iau de pe abur si se adauga 300 g zahar pudra,atat cat sa se poata intinde pe masa,pentru a incepe "chinul":D...restul de zahar se pune pe masa unde framantam si incepem sa lucram,o sa va doara mainiile de la cat trebuie framantat ca sa nu se mai lipeasca.cand este gata(nu se mai lipeste) se intinde o foaie subtire cu care vom aciperii blatul,si vom imbraca papusica.
ASAMBLARE:blaturile racite se taie in 3,se insiropeaza si se pun unul peste altul(blat,sirop,crema si tot asa),deasupra cremei de ciocolata am pus bucatele de ciocolata...daca nu va iasa forma foarte bine puteti sa taiati usor cu cutitul in asa fel incat sa dati forma de rochiita.dupa ce am terminat se acopera cu folie si se da la frigider peste noapte.Va recomand ca fondatul marshmallow sa il faceti chiar inainte de a va apuca sa decorati papusica.(eu l-am tinut la frigider 30 de minute si s-a lucrat foarte greu cu el)