Am gustat acest tort la nunta unor prieteni si am ramas placut surprinsa de gustul "imbunatatit" al tortului. Desi tortul cu mousse de ciocolata este deajuns de popular acesta varianta cu o noua aroma la fiecare strat m-a cucerit asa ca am decis sa-l incerc si acasa, iar rezultatul a fost pe masura asteptarii.
Pentru blat:
Pentru mousse-ul de ciocolata amarue:
Pentru mousse-ul ciocolata cu lapte:
Pentru mousse-ul de ciocolata alba:
Blatul:
Ouala se bat spuma cu zaharul,pana se albesc si isi dubleaza volumul, se adauga treptat uleiul, apa si esenta de rom. Separat se amesteca faina cu cacao si praful de copt si se incorporeaza usor in compozitia de oua.
Blatul se coace intr-o tava cu diametru de 23 cm tapetata cu hartie de copt, pentru 20-25 minute, faceti testul cu scobitoarea sa vedeti cind este gata.
Mousse-ul de ciocolata amarue:
Gelatina se lasa la hidratat in cei 50 ml apa pentru cateva minute. In acest timp, se topeste ciocolata amarue impreuna cu untul la bain-marin. Cand este topita de tot se adauga gelatina si se omogenizeaza apoi se da la rece. Se bate frisca si se amesteca cu ciocolata racita la temperatura camerei si in final se adauga ciresele.
Blatul se lasa la racit apoi se pregateste cu un inel detasabil in jurul lui si se siropeaza cu zeama de la compot.
Mousse-ul de ciocolata amarue se pune peste blat si se niveleaza frumos, altfel cand taiati tortul nu se vor vedea straturi ordonate. Se da la rece pina se intareste mousse-ul.
Mousse-ul de ciocolata cu lapte si cel de ciocolata alba se prepara la fel cu diferenta ca la mousse-ul de ciocolata cu lapte se adauga ness iar la cel de ciocolata alba alunele.
Tortul trebuie sa stea la rece cel putin 4 ore, cel mai bine ar fi sa stea peste noapte pentru a se intari suficient.
Se decoreaza dupa preferinta, eu am decorat cu niste ciocolata din comert.