La Multi Ani, Bucatarasi! >:D< ******* Pentru Revelion, ideea tortului mi-a dat-o gabrielacuisine : http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-mandarine-si-ciocolata-55316.html , dar reteta am adaptat-o la preferintele mele si la ingredientele pe care le-am avut la dispozitie.
O reteta care merita , cu siguranta, refacuta ! Multumesc, Gabriela! :-*
Blatul :
Crema:
Pentru decor:
Blatul: Se mixeaza ingredientele pentru blat, se toarna in forma (cu margini detasabile) tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins. Eu am folosit forma cu diametrul de 26 cm. ( cea mai mare din set ) .
Blatul racit il vom transfera pe un platou, anexand in jurul lui si inelul detasabil.
Crema: Hidratam gelatina in 100 ml suc din conserva de ananas.
Batem frisca nu foarte tare si o punem la rece .
Amestecam mascarponele cu branza Fagaras si le mixam bine, pana obtinem o spuma omogena.
Adaugam zaharul si omogenizam ( tot cu mixerul ) , apoi amestecam in compozitie si fructele ( bucatile de ananas si portocala curatata, maruntita si stoarsa de zeama.
Scoatem frisca din frigider si o incorporam treptat in crema de branza.
Gelatina hidratata o vom topi 15 secunde la microunde ( sau pe foc, dar eu folosesc cuptorul de 800 W ) si o vom adauga peste compozitia de cheesecake, mixand 30 secunde .
Toata compozitia o vom pune peste blatul incadrat de inelul detasabil, niveland suprafata. Dam totul la rece pentru cateva ore. Eu am lasat peste noapte.
Desfacem cu grija inelul detasabil si decoram dupa preferinte. Eu am folosit ciocolata amaruie , capsuni si frisca.
Este un tort cremos, pufos, aromat, racoritor .