Tort cu capsuni

de gaby_gabytza in Torturi, 3 Iun 2013 | 3495 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 oua
  • 100 ml sirop capsuni
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 400 g faina
  • 1 esenta lamaie
  • 2 linguri cacao
  • Crema
  • 1 l lapte
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 3 linguri gris
  • capsuni
  • Decor
  • 6 capsuni
  • 1 plic tort gelee rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni:

Blat - Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat amestecam galbenusurile cu zaharul, cacaoa, esenta si uleiul. Adaugam peste albusuri si mixam bine. Adaugam treptat sirop si faina amestecata cu praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel detasabil si adaugam compozitia in tava. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Crema - Punem laptele la fiert cu 100 g zahar. Restul de zahar il amestecam cu galbenusurile pana se topeste. Luam laptele de pe foc si il adaugam peste galbenusuri, apoi il punem din nou la foc mic. Amestecam si adaugam treptat grisul amestecand continuu pana incepe sa se ingroase. Luam de pe foc si adaugam capsunile taiate bucati. Dam la rece 15 min.

Feliem blatul in 3 si insiropam prima foaie cu putin compot de visine. Asezam felia de tort in tava cu inel detasabil adaugam un rand crema. Deasupra feliei a 2 a pe toata marginea adaugam capsuni taiate in 2 si peste crema. Punem ultima felie de blat insiropata si asezam prima data cateva felii de capsuni. La sfarsit adaugam un plic tort gelee rosu dizolvat conform instructiunilor de pe plic. Dam tortul la rece minim 2 ore

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (30)

gaby_gabytza 1

03.06.2013, 20:10

va multumesc tuturor

Gabi81 1

02.07.2013, 23:16

Buna seara! Am doua nelamuriri:
1. La modul de preparare scrie ca se amesteca galbenusurile cu zaharul, dar la ingrediente nu apare cat zahar.
2. Chiar ajung 3 linguri de gris ca sa intareasca 1 l de lapte?
Multumesc pentru raspunsuri.
O seara placuta!

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 14:14

minunat tort

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe, frisca si mascarpone