Tort papusa 2

de Lau in Torturi, 24 Iun 2014 | 3960 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1
  • 5 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 1/2 coaja de lamaie rasa
  • Blat 2
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 praf de copt
  • zeama de lamaie
  • Crema
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 ml frisca
  • 2 cutii mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • Decor
  • pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort papusa 2:

Blat-Intr-un bol mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,coaja de lamaie,pana obtinem o crema.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul ramas,zeama de lamaie,adaugam treptat crema de galbenusuri si faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Amestecam cu o lingura cu miscari unsoare pana ce se omogenizeaza,

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2.

Vom proceda la fel si la al 2 lea blat(care l-am compt intr-o forma de guguluf).lasam sa se raceasca duap care il vom taia in 3.

Crema-Ciocolata rupta bucatele o topim cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca dupa care o dam la congelator cca 1 ora,

Mascarponele il mixam cu zaharul pudra,adaugam crema de ciocolata si mixam pana obtinem o crema omogena,adaugam si frisca mixata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie(blatul 1)o insiropam adaugam 1/2 din crema,adaugam a 2 foaie si ungem cu crema,in mijloc adaugam prima foaie din al 2 lea blat-il insiropam,crema-a 2 foaie-insiropam-crema-3 foaie si ungem totul cu crema

Dam la frigider 2 ore,il imbracam in pasta de zahar dupa care facem o gaura in mijloc si adagam papusa care am invelito in folie alimetara,decoram dupa plac,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort papusa 2" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti,ciocolata si frisca