Tort nemtesc cu branza

de Miha in Torturi, 2 Iul 2010 | 184269 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 75 g zahar
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 100 g zahar
  • 2 linguri smantana
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor:
  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort nemtesc cu branza:

Blat:

Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Pana pregatim umplutura dam aluatul la frigider.

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga cate un galbenus de ou, amestecand bine dupa fiecare, apoi smantana si amidonul. Daca branza este uscata se mai pot adauga 1-2 linguri smantana sau putin lapte.

Aluatul se intinde pe fundul unei tavi cu inel detasabil (24 cm diametru) , ridicand putin si pe margini formand o bordura de cca 3 cm inaltime.

Turnam crema de branza, nivelam si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 minute, pana incepe sa prinda o crusta aurie.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza energic pana se obtine o spuma tare si lucioasa, care face "turturi".

Se scoate prajitura din cuptor, se spriteaza ( se poate pune si in strat) deasupra bezeaua si se da din nou la cuptor pentru cca 20 de minute, pana incepe bezeaua sa se aureasca.  Se deschide usa cuptorului, se da focul la minim si se mai lasa 1 ora.

Se lasa la racit si dupa racirea completa se scoate inelul detasabil si se portioneaza.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort nemtesc cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu pere si crema de branza